Vi behöver alla en liten påminnelse då och då

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 5 december 2009

Att vara copywriter är verkligen världens roligaste jobb, det har jag tjatat om förut. När jag efter många års våndor äntligen satsade helhjärtat på min passion var lyckokänslorna obeskrivliga. Men med tiden har ju dessa känslor lagt sig lite – precis som det blir i ett förhållande när nyförälskelsen efter ett tag lägger sig. Kärleken är naturligtvis fortfarande lika stark, men man är inte lika galet förälskad längre. Istället går man in i en djupare och mer långsiktig fas.

I alla fall, någon däruppe – eller bara den gamle skojaren slumpen – verkade tycka att jag behövde en påminnelse om hur bra jag har det. För jag stötte nämligen ihop med en gammal kollega från mitt tidigare jobb i dag när jag passade på att ta en promenad i det för en gångs skull soliga Göteborg. Ex-kollegan och jag utbytte artighetsfraser. Jag berättade om att jag startat eget och ex-kollegan talade om hur det stod till på min gamla arbetsplats.

Det var ingen nyhet för mig att jag tog mitt livs bästa beslut när jag sa upp mig från det stället. Men nu fick jag det återigen starkt bekräftat när kollegan berättade att hon och de flesta andra vantrivdes och att en omfattande personalflykt låg i luften. När vi sedan skildes åt sa hon dessutom att hon skulle återgå till ”fängelset”. Tänk att referera – om än med inslag av galghumor – till sin arbetsplats som ett fängelse. För mig är det otänkbart. Numera. För jag har ju också haft det så – hur jag stod ut har jag faktiskt ingen aning om.

Men vilken fruktansvärd tur att jag lyckades uppbringa modet att rymma därifrån. Även om livet som egenföretagare inte är lika tryggt – att få sin lönecheck den 25:e varje månad var inte så dumt – så är livet så mycket bättre nu. Frihet istället för bojor. Upplyft istället för nedtryck. Tack för påminnelsen.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Bli en rockstjärna på din marknad

Bli en rockstjärna på din marknad

"As a rock star, I have two instincts. I want to have fun, and I want to change the world. I have a chance to do both." -Bono Mick Jagger, Bruce Springsteen, U2, Madonna, Lady Gaga. Vad har de gemensamt? Jo, att de är rockstjärnor. Och att de har mängder av mer eller...

Jag vågar företaga – jag är inte rädd (min entreprenörsresa)

Jag vågar företaga – jag är inte rädd (min entreprenörsresa)

I filmen Sällskapsresan, som jag skamlöst lånat rubriken ovan ifrån, driver Magnus Härenstams rollfigur ett hjälpcenter för flygrädda. Men för företagsrädda finns det tyvärr inga specialistkliniker att gå till. Onekligen rätt synd. Jag tror att det skulle göra mycket...

Mitt liv styrs numera av ett färgglatt Excel-ark

Mitt liv styrs numera av ett färgglatt Excel-ark

Måndag morgon. Då har varje reklambyrå av rang ett måndagsmöte för att lägga upp veckans arbete. Så även Copy Charlotte – även om mötesdeltagarna blir ytterst få och möteslokalen blir någonstans mellan mina öron.