Välkommen till vårt avlånga land, Windows 7!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 22 oktober 2009

På söndag fyller min nya datamaskin hela två veckor. Det har varit två fina veckor där vi lärt känna varandra mer och mer och börjat trivas riktigt bra tillsammans. Den har vid flera tillfällen överraskat mig positivt, i går gick det t.ex. helt smärtfritt att installera kontorets nätverksskrivare. Något som tog en halv dag med min gamla dator.

Och jag är nöjd med att jag återigen valde Microsoft trots att jag tillfälligt får nöja mig med Vista. Jag var ju rejält i valet och kvalet ett tag efter att Microsoft på andra sidan Atlanten marknadsförde nya Windows 7 med en utomordentligt löjlig reklamfilm där användarna uppmanades att ha lanseringsfester för operativsystemet hemma hos sig själva. Sällan har jag sett något så fånigt. Har ni missat den så ta tillfället i akt att titta:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1cX4t5-YpHQ]

Även svenska Microsoft har stämt upp i kören av dissningar när det gäller den här filmen. De ska de ha kredd för. Strongt av deras affärsområdeschef Stephanie Smitt Lindberg att våga såga storebrors reklamfilmsbidrag. Och gillar hennes tilltag i dag på Windows 7:s lanseringsdag i Sverige – under förutsättning att hon gör detta med ironi. Hon tänker följa den amerikanska töntfilmens uppmaning att ha ett lanseringsparty hemma hos sig. Tydligen är det ett gäng livsstilsjournalister och bloggare som är välkomna hem till Stephanie i afton berättar Resumé.  Enligt uppgift blir det åtminstone ballonger. Så där ja – party on you Windows 7-lovers! Själv går jag och lägger mig med en god bok. Här blir det ingen fest.

—————————————————————————————-

Svänger
Att jag i morgon ska ha möte med en person som om tycke uppstår ska få ta hand om Copy Charlottes ekonomi.

Svänger inte
Att jag måste jobba hela helgen. Men den som sår, den får skörda som det heter.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...