Tydligen är jag lite efter

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 28 april 2009

Ibland ska man inte ta pauser i sitt arbete. Precis när jag befinner mig i slutfasen med en pressrelease läser jag i Resumé att pressmeddelandet numera är dödförklarat. Vad konstigt det blev nu. Enligt Citat Journalistgruppen ska man nu, om man vill vara med i matchen, satsa på sociala medier istället för pressmeddelanden. Nymedia istället för gammelmedia. Facebook och Twitter istället för att attackera tidningsredaktionernas mejlboxar helt enkelt.

Det blev jobbigt nu. För efter att ha tittat på Citats film är jag fundersam. Är det nya tider eller håller en gammal hederlig pressrelease fortfarande?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MxA5MbkJl8c] 

Ååh … varför skulle jag ta en paus i arbetet? Nu vet jag inte vad som gäller. Och vem vill vara omodern och efter? Fylld av ångest tittar jag på filmen igen. För tjusigt svartvit är den allt.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...