Synd och skam

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 27 april 2009

En av de platser jag trivs bäst på är bibliotek. Tyvärr kan jag inte gå dit så ofta för böcker är som knark för mig – jag kommer alltid hem med alldeles för mycket. Men det fina med bibliotek är inte bara havet av lånbara böcker, skivor och filmer utan också anslagstavlan där man kan hitta erbjudanden om allt mellan himmel och jord. Sorgligt nog lusläser inte alla människor dessa anslag med samma noggrannhet som jag. Med följden att de går miste om pärlor som denna.

olkulturvandring-2

Någon vid namn Kjell anordnar ölkulturvandringar i Göteborg. Vilket härligt initiativ! Som öldiggare av rang saluterar jag dig. Men vilken synd och skam att evenemanget annonseras ut på en så undanskymd plats som biblioteket i Härlanda. En sådan här begivenhet är ju värd ett bättre öde än så. Vi ölälskare i stan borde faktiskt skrapa ihop pengar till åtminstone en GP-annons åt Kjell. Helst smälla upp en reklamkampanj på spårvagnarna. Så att vi alla får möjligheten att svinga en bägare på de klassiska haken, se gamle Pripps grav och lära oss allt om göteborgarnas förhållande till den ädla drycken. Samtidigt som vi får en fyra kilometers promenad på köpet. Lika många kalorier in som ut, månne?

Jag gillar ditt initiativ, Kjell. Så jag kanske tar med mig min kamratgrupp och följer med på rundan.

perikles-och-jag

Det blir jag, Tuborg-Perikles, en kort kille i gult och några till. Finns det plats tror du?

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...