Ren ondska i denimform

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 29 juni 2009

Idag ger jag mig tillfälligt in på ett nytt territorium i bloggosfären. Ett område där bloggjättar som Blondinbella, Elin Kling, Sofi Fahrman och min favorit Style by Mats-Mats huserar. Det blir ett besök i modebloggvärlden.

Folk får gärna ha på sig vad de vill för min del. Springa runt i shorts som hängt med lite för länge, foppatofflor eller spänninga t-shirts. Även om jag mår illa inombords så tolererar jag det. Men det finns ett sorts plagg jag bara inte tål. Nämligen detta:

Bootcut

Bootcut-jeansen. Ren ondska i denimform. En skamfläck på modehimlen. Ett tack till min vän som modigt poserar ovan för att jag ska kunna exemplifiera dessa vidriga byxor. Jag hoppas, för hennes egen skull, att detta bara är ett spex – annars har fashion helt flyttat ut ur denna kropp.

Notera hur hon fått till den karakteristiska bootcut-jeansslitningen vid hälen. Märk väl den typiska glipan mellan jeansen och vad man får förmoda är en så kallad partytopp. Och hur byxornas ljusa tvätt gör det hela än värre. Dessutom är det något med utseendet på gylf och knäppning som gör att man ser att det är bootcut trots försök att omvandla dem till korta, fräsiga shorts. Man kan ta jeansen ur bootcut, men aldrig bootcut ur jeansen.

Skulle jag gå på maskerad där temat vore white trash skulle jag definitivt dra på mig ett par bootcut. Givetvis i kombination med en partytopp (dekorerad med glitter och spets kanske?) och ett par sådana joggingskor som folk av någon obegriplig anledning väljer att använda till vardags.

Nej, bootcut-jeans mina vänner, är något jag aldrig kommer ta på mig hur heta de än blir vid den comeback som lär komma (eller kanske redan är här?). Jag har själv burit dem, det ska erkännas. Den enda ursäkt jag har är att jag var ung och dum. Det är tur att fashionvettet kommer med åldern.

———————————————————————————–

Svänger
Att min sista arbetsvecka på kontoret börjar idag

Svänger inte
Sveriges mest påfrestande väg: E20 mellan Göteborg och Örebro. Hur ofta kan man byta hastighetsbegränsning egentligen?

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...