Reklamboksskrivandets dreamteam?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 8 september 2009

Hör upp! Nu är det stora saker på gång i bokbranschen – en ny bibel för oss som gillar kommunikation är under konstruktion. Och copyrajtarna som ska göra’t är inga mindre än min gamle magister Christer Wiklander och Mattias Åkerberg som bl.a. driver toppenbloggen Please copy me.

För fem år sedan skrev Christer tillsammans med Jack Hansen Reklambibeln, en bok full av kloka citat från både nya och gamla reklamrävar. Nu, efter ett par år som förändrat branschen i grunden och förskjutit makten från företagen till konsumenterna, är det dags för uppföljaren.

Jag är övertygad om att kloke Christer och duktiga Mattias kommer att bli ett riktigt dreamteam och uppnå sitt mål att få till en riktigt vass bok på svenska om konsten att skriva reklam. Dessa båda copys skiljer ju sig rejält när det gäller antal år i branschen och jag tror att deras olika perspektiv och kunskap tillsammans kan uträtta stordåd.

Det här med internet är ju himla populärt nuförtiden och ett tecken på den nya tiden är att Mattias blogg kommer att ha en viktig roll i skapandet av boken då den ska användas som bollplank. Webben kommer också få en rent praktisk funktion eftersom Reklambibeln också ska fungera som en föränderlig handbok som hela tiden lever. Jag, en copy som ständigt suktar efter ny reklamkunskap, tackar och bockar för detta.

Ett spännande projekt det här, killar! Lova att säga till när ni är klara, jag ska försöka vänta tålmodigt. 

——————————————————————————————
Svänger
Fibes, Oh Fibes nya skiva 1987. Den är precis lika bra som jag hoppades. Kanske bättre.

Svänger inte
Att en förkylningsbacill verkar lurpassa på mig.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...