Piraterna tar över Europa

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 11 augusti 2009

Jag kan glädja Rickard Falkvinge och hans kamrater i Partipartiet med att spridningen i övriga Europa verkar gå som smort. Vid mitt besök i Gdansk förra veckan såg jag till exempel partiledaren i deras polska motsvarighet på värvarstråt.

pirat

När politiker åker runt på sina värvningsturnéer använder de ju sig ofta av flyg för att hinna till så många ställen som möjligt. Ett i mitt tycke tråkigt och slätstruket sätt att resa. Därför gladde det mig att se att det polska Piratpartiet skaffat sig en betydligt roligare och grannare farkost när de åker runt till sina väljare.

piratskepp

I detta flådiga skepp åker de land och rike runt och mässar ut sina ståndpunkter. Och den medarbetare som missköter sig och inte nog basunerar ut budskapet om skyddandet av den personliga integriteten, den fria kulturen och upphävandet av patent får helt enkelt gå på plankan.

Skepp ohoj! Piratpartiet – snart i ett vatten nära dig!

——————————————————————————————

Svänger
Att jag ska se Veronica Maggio ikväll.

Svänger inte
Att sitta med sin skattedeklaration en regnig tisdag i augusti.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...