När är det dags för årets härligaste killkväll?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 21 april 2009

Noterar att det i september/oktober är dags för årets härligaste tjejkväll. Utropstecken. Så underbart, tycker ni inte kära systrar?

ladies-night

Snart får vi se Martin med sängkammarblicken, den norrländske Tornving och han den där som sjöng med Carola i melodifestivalen showa loss enbart för oss damers skull. Känner ni inte redan att behovet av att brista ut i ett falsettskrik är nästintill ohanterbart?

För egen del skippar jag nog att köpa biljett till evenemanget då jag är smått allergisk mot gallskrik i kör. Men att årets härligaste tjejkväll är på gång får mig ännu en gång att fundera på vad grejen är med att sätta prefixet ”tjej” framför allting som vi flickor ska företa oss i grupp och då det samtidigt föreligger en avsaknad av manlig fägring. Tjejkväll, tjejmiddag, tjejband, tjejmil, tjejtramp, tjejträff. Och det värsta exemplet av dem alla: tjejmys. En riktigt otäck lek med ord är vad det är.

Och fånigt. Varför måste man säga tjejmiddag bara för att samtliga deltagare är av kvinnligt kön? Vad är det för fel på middag? Att se det endast som en middag även fast deltagarna heter Sara, Lisa och Marie och inte Sara, Peter och Kalle.

Jag har mycket svårt att tro att arrangörerna av Ladies Night filar på att följa upp evenemanget med årets härligaste killkväll, Gentlemens Night. Att de sitter och brainstormar kring en kväll då Marie Serneholt, Charlotte Perrelli och Petra Mede uppträder framför ett gäng brölande testosteronstinna män som kastar upp kalsonger på scenen. Inte heller tror jag att vi kan förvänta oss någon killmiddag, något killtramp eller att ett gäng karlar som samlas en fredagkväll framför tv:n kallar det hela för killmys. Och det tycker jag känns sunt. Något för oss flickor att ta efter. Hädanefter säger vi middag när tar oss en bit mat tillsammans med Sara, Lisa och Marie, okej?

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...