Mitt liv styrs numera av ett färgglatt Excel-ark

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 24 februari 2021

Måndag morgon. Då har varje reklambyrå av rang ett måndagsmöte för att lägga upp veckans arbete. Så även Copy Charlotte – även om mötesdeltagarna blir ytterst få och möteslokalen blir någonstans mellan mina öron.

Fördelen är att fikat blir väldigt billigt, nackdelen att dialogen blir väldigt enkelriktad om jag inte ser till att tillfälligt skaffa mig en kluven personlighet.

Schizofren eller ej, det sägs ju att målinriktat arbete är grejen så därför försöker jag ha ett måndagsmöte med mig själv varje vecka för att dra upp ett par handfasta riktlinjer.

Ekonomichefen har jag ju sagt upp och – som det så populärt heter – outsourcat den verksamheten så nuförtiden behöver jag bara klyva mig själv till chefen, marknadschefen, försäljaren, admininstratören och kreatören.

Alla är de ytterst envisa typer som strider för sitt eget område och aldrig tycker att det sker tillräckligt mycket just där. Suck.

Men hur stridslystna alla de olika rollerna än är så är det ju den allsmäktige chefen som bestämmer. Och i dag kom hon dragandes med något nytt. Ett färgglatt Excel-ark med alla veckans mål klart och tydligt uppställda och mätbara. Bara att köra på och sätta ett tillfredsställande kryss när målet är uppnått. Kreatören tyckte förstås att detta stelbenta och uppstyrda tilltag kändes besvärligt, men det är bara för henne att ställa sig i ledet, om än tjurigt. Ibland måste sådana typer helt enkelt hållas kort.

Så från och med i dag styrs mitt yrkesliv av ett färgglatt Excel-ark med mätbara mål som flåsar mig i nacken. Morot eller piska? Den som lever får se.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Bli en rockstjärna på din marknad

Bli en rockstjärna på din marknad

"As a rock star, I have two instincts. I want to have fun, and I want to change the world. I have a chance to do both." -Bono Mick Jagger, Bruce Springsteen, U2, Madonna, Lady Gaga. Vad har de gemensamt? Jo, att de är rockstjärnor. Och att de har mängder av mer eller...

Jag vågar företaga – jag är inte rädd (min entreprenörsresa)

Jag vågar företaga – jag är inte rädd (min entreprenörsresa)

I filmen Sällskapsresan, som jag skamlöst lånat rubriken ovan ifrån, driver Magnus Härenstams rollfigur ett hjälpcenter för flygrädda. Men för företagsrädda finns det tyvärr inga specialistkliniker att gå till. Onekligen rätt synd. Jag tror att det skulle göra mycket...

Pepp från oväntat håll

Pepp från oväntat håll

Nordstan vid sextiden. Fullt av människor på jakt efter klappar till nära och kära. Och på långt håll ser jag deras väl synliga tillhåll. De spejar ivrigt för att hugga ett lämpligt offer som de med sin verbala styrka och triumfkort i bakfickan kan fälla till marken.