Misslyckad reklamjakt

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 7 september 2009

När man faktiskt gör sitt bästa för att skriva en intressant blogg om reklam så vore det ju tacksamt om stans reklamproducenter kunde samarbeta lite. Att de kunde vara lite hyggliga och slänga till mig någon sådan där utomhusreklam som förför mig och får mig att häpna. Är det för mycket begärt? Tydligen.

I dessa höstetider ger sig många hoppfulla ut på svampjakt. Jag har istället varit ute på reklamjakt och ni anar inte vad jag har spanat och spejat i dag. Jag har verkligen gjort mitt bästa för att scanna av Göteborgs gator och torg efter något engagerande. Det jag hittade var lite stiliga (?) MQ-karlar, en Björn Borg-bikinibrud som försökte ”spread the spirit” och en hamburgare som hade som uppgift att bevara sommarkänslan (som om det finns någon sådan att bevara). Idel oätliga flugsvampar alltså.

Vilket fiasko! Nog måste mina reklamkollegor kunna bättre än så?!? Efter denna jakt har jag samma krossade förhoppningar som efter en riktigt misslyckad svamputflykt. Ni vet när man glad i hågen satsar stort, letar som en galning under stock och sten men så småningom sorgset ger upp med tom korg.

Förhoppningsvis har jag snart glömt denna melankoli och kan ge mig ut på ny jakt. Då hoppas jag hitta riktigt bra kommunikation – att hitta lite bra reklam måste väl ändå vara lättare än att hitta en icke maskäten Karl Johan-svamp?

——————————————————————————————
Svänger
Att mitt 30-årspartaj i lördags blev en prima tillställning från första presentöppning till sista Singstar-låt.

Svänger inte
Att jag börjat frysa inomhus igen. Nu börjar livet under en filt.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...