Matjätte i ny reklamkostym

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 7 oktober 2009

Lågpriskedjan Willys, som länge haft Valentin & Byhr som sin byrå, har bytt till DDB. Ett bra beslut tycker jag. V&B:s reklam har absolut inte varit dålig, den här är till exempel riktigt trevlig:

willys sänker priset igen 

Men det kändes som att matjätten behövde något nytt, att de haft en ganska likartad reklam lite för länge. Och det har de fått. DDB:s reklam på temat ”Willys berikar Sverige”, där man tas med i en fantasivärld som visar vad de pengar du sparar på Willys kan bidra till, är riktigt bra.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0U6fbYkCLRc]

Dessutom lyckas de på ett smart sätt visa Willys aktuella erbjudanden, något som konkurrenten ICA ju alltid varit bra på i sina reklamfilmer. Ni klär bra i er nya reklamkostym, Willys. Fortsätt så.

———————————————————————————————-

Svänger
Boken Mind Your Own Business – en inspirationsbok för entreprenörer där Gustaf Oscarson intervjuat 50 av landets driftigaste personer.

Svänger inte
Entreprenörens svåra ekvation: för mycket att göra på för lite tid.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...