Lennart Persson R.I.P.

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 19 maj 2009

I dag nåddes jag av en mycket sorlig nyhet när jag surfade in på Aftonbladet. En av mina favoritskribenter, musikjournalisten Lennart Persson, har gått ur tiden. Endast 58 år gammal.

lennart persson

Det finns få människor i Sverige, om ens någon, som kan skriva så engagerande och inspirerande om musik som Lennart. Varje artikel, varje recension som denne man legat bakom har skapat ett omedelbart behov av att springa iväg och köpa skivan för att sedan trycka in den i CD-spelaren för att lyssna. Lyssna och njuta. För skrev Lennart att något var bra så var det bra.

Feber.se, sajten som han under åren 2000-2002 drev tillsammans med Andres Lokko, Jan Gradvall och Mats Olsson, dyrkade jag. Fullständigt. Sajten var kortlivad, men fantastisk. Under dessa tre år utvecklades mitt musikintresse enormt och många av de pärlor som jag har i min skivsamling kan jag tacka dessa herrar för. Speciellt minns jag de recensioner som Lennart skrev om olika soulskivor. Soulen var en genre som jag precis fallit pladask för och genom hans texter och skivtips kom jag långt djupare än jag skulle gjort annars. Det är jag honom evigt tacksam.

Musikjournalistiken kommer inte bli densamma utan Lennart Persson, det är ett som är säkert. Somliga rycks i från oss alldeles för tidigt. Vila i frid.

Läs Håkan Engströms fina minnesporträtt i Sydsvenskan här. Och när ni är klara med det, läs Lennarts texter och lyssna på samlingsskivorna han satt ihop i Feber-serien. De är alldeles fantastiska.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...