Landets tuffaste allsång?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 10 juli 2009

Jag hade mina farhågor om att gårdagskvällens, kanske årets, happening här i Ellös på Orust skulle regna bort.

allsång 2

Till och med reklamaffischerna för detta arrangemang såg ledsna ut efter ihärdigt regnande som aldrig verkade ta slut. Som ni ser låg det en riktig tvåstegsraket i potten för den som var sugen på att delta – både allsång och after beach (med öl och vin för 30 spänn vid uppvisande av allsångshäftet). Kanske var det regnet, kanske var det feghet, men jag bestämde mig för att endast iaktta på avstånd. Som en annan smygare. Och när jag smög förbi var det en ändå en tapper skara som samlats.

allsång 1

Kanske finns det bara dåliga kläder när det nalkas allsång. Jag är mäkta imponerad av de som trotsade nederbörden, speciellt de som gav sig på den svenska nationalsporten grillning mitt i alltihop.

Och trots att vi befann oss mitt i Evert Taube-land var det inga Rönnerdahlar eller Maj på Malö som hördes. När jag tassade förbi var det istället en Beach Boys-låt som stod på programmet. Och när jag sedan hörde resten av repertoaren svagt genom köksfönstret kunde jag exempelvis uppfatta Oasis paradnummer ”Wonderwall” och Elton Johns gamla klassiker ”Your Song”. Kanske inte så somrigt, men bra mycket tuffare än de stora allsångsdrakarna Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Medan dessa sjungande folkfester snöat in på gamla danser på Svinsta skär, änglamarker och sommarvisor av någon liten flicka från Lönneberga tar Ellösborna allsången in i framtiden med fräsiga popsånger. Keep up the good work 3 augusti när det smäller nästa gång.

Och en fråga: vad hände egentligen på after beachen när det skrålats klart? Den som kunde fått vara en fluga på den pizzerians väggar …

———————————————————————————————-

Svänger  
Att jag fyndat kontorsmaterial på Göksäter, Orusts eget Ullared, idag. Alla tiders för en småföretagare.

Svänger inte
Att jag glömde packa mina gummistövlar.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...