Landets kändistätaste klädkedja?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 20 april 2009

Nu är de på gång igen – klädjätten som bygger sin reklam på att sätta sina plagg på kända kroppar. Jag talar naturligtvis om MQ. De har tidigare gett oss Andreas Wilson från Ondskan gulligt pussandes med Marie Serneholt (är hon numera mest känd som A-Teens-Marie eller Måns Zelmerlöws flickvän?). Vi har även sett Måns själv hånglandes med Idol-Agnes Carlsson samtidigt som de sjunger en mycket tveksam version av Mariah Careys ”All I Want for Christmas Is You”. Och icke att förglömma – Brolle Jr:s mangling av David Bowies ”Fashion” som i alla fall jag plågades av hösten 2008.

Deras nya kampanj heter ”Urban Love” och går ut på att kända par visar upp sin lycka. Givetvis stiligt dressade i MQ-kläder. De senaste dagarna har jag därför mötts denna äktenskapliga kändiskonstellations lyckliga nunor varje gång jag går till spårvagnen.

mq-anderas-johnson-och-lisa-knapp

Jag förstår inte riktigt hur tänket går bakom kampanjen. Visst, här har vi ju ett ganska känt par. Andreas ”jag hade en gång en hit som hette Glorious och har sjungit med Carola i melodifestivalen” Johnson och Lisa ”jag var med i Robinson 1999 och blev bjuden på middag med stupfull Robinson-Robban – ett av dokusåpornas mest minnesvärda ögonblick” Knapp.

Men resten av paren de skrapat ihop i sin kampanj får man ju sitta inne med en imponerande kändiskunskap för att kunna identifiera (som kändiskännare av rang lyckades jag i och för sig pricka in de flesta). De är snygga förälskade människor som har förmågan att se tjusiga ut i MQ:s rätt så intetsägande kläder. Vackert så. Men vilka är de egentligen? Antingen får ni fixa namnstarkare kändisar MQ, eller också lägger ni ner celibritetskonceptet. Ska vi säga så?

Ett roligt klipp, apropå MQ, är när 1000 apors egen stilguru Style by Mats-Mats besöker MQ:s ettårsjubileum för deras Stureplansbutik och kommer i samspråk med butiksföreståndaren Erik.

Style by Mats-Mats: – Det är din MQ-butik det här? Berätta!
MQ-Erik: – Ja, det är den största MQ-butiken som finns i hela världen.
Style by Mats-Mats: – I hela världen? För det finns i hela världen, MQ?
MQ-Erik: – Nej, men det är den största som finns i Sverige. Så det blir ju världen.
Style by Mats-Mats: – Ja …

Det går ju faktiskt inte att argumentera emot denne Eriks logik. Gå till Stureplan mina vänner. Så hittar ni planetens största MQ-butik. Och kanske en och annan kändis.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...