Kreatur kommunicerar i klartext

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 24 maj 2009

När man som jag jobbar med reklam är det viktigt att vara tydlig i sina budskap. Inte så lätt alla gånger, det vet säkert alla som suttit och filat på den perfekta rubriken till en annons. Men kanske skulle vi försöka ta lärdom av djuren. För vid gårdagens besök i Slottsskogen fick följande kreatur, efter att min kompis hade matat honom med vad jag skulle beskriva som ett fräscht gräs, verkligen fram vad han ville säga. Hästskrället var tydligen inte alls nöjd med matningstilltaget då han moonade oss!

Häst som moonar

Har aldrig varit med om maken till fräckhet! Kanske var det för att vi trotsade ”Förbjudet att mata djuren”-skylten och stack till honom lite gräs som han ville göra en markering? Eller också ville han bara visa sig tuff. Hade jag varit flickan som kunde tala med hästar hade han verkligen fått sina fiskar varma …

Hursomhelst, budskapet från kreaturet är distinkt: jag och min kamrat göre oss icke besvär. Enkelt, tydligt och rakt på sak. Se och lär reklamare all over the world.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...