Knäckt av mitt extraknäck?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 25 juni 2009

Så här i början av egenföretagarkarriären är det bara att ta de möjligheter till inkomster som bjuds. Därför är jag inte bara copywriter utan också fotograf. Ett extraknäck som tyvärr ger mig en hel del ångest eftersom uppdragen alltid innebär att jag ska ut på en rejäl strapats på vägarna. Och med ett väldigt fåtal resor bakom ratten per år och ett körkort som mestadels känns som en väldigt dyr legitimation är inte bilkörning min favoritsysselsättning.

Hittills har dessa fotografresor bland annat inneburit snöovädersslirande i Smålands mörka skogar, vilseåkande i Linköpings industriområden och äventyr på skånska grusvägar. Men jag har alltid kommit hem hyfsat helskinnad som tur är.

Imorgon kommer nästa eskapad på de svenska vägarna. Jag och min vän hyrbilen ska besöka metropolerna Enköping och Sala med uppdraget att föreviga ett gäng traktorproffs och två husfasader. En nätt liten dagsutflykt på 90 mil.

Det kommer bli en prövning, men det är bara, för att använda ett utslitet uttryck, bita ihop. För jag är ingen quitter, jag är en fighter. Med bilatlas, Eniros kartor, härlig singalong-musik och lite gott mod så ska det här gå bra.

Vi ses på en vägarna, Sveriges bilister. Jag är hon i den lilla blågröna bilen som sjungandes på en gammal Orup-dänga har en mycket koncentrerad och något stel hållning vid ratten.

__________________________________________

Svänger
Att jag har ett tjusigt torn som utsikt från mitt fönster

Svänger inte
Att jag inte längre har 1000 apor som förströelse under arbetsdagen

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...