Jösses, vilket konstigt namn på en blogg

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 7 april 2009

Kanske någon tycker. En förklaring om varför min blogg fått det, i mitt tycke, flotta namnet ”It don’t mean a thing if it ain’t got that swing” är därför på sin plats. Lika bra att ta tag i medan bloggen fortfarande är i sin linda. Uttrycket är, som ett någotsånär skärpt musikfan skulle påpeka, stulet från det gamla jazzesset Duke Ellington som myntade det redan 1931. Helt skamlöst har jag knyckt det – men det är ju så bra att jag inte kunde låta bli.

Dukes visdomsord har nämlingen fått bli mitt motto. Livet har lärt mig att jag ska ägna mig åt det som är roligt och bra – i alla fall så mycket det går. Och det som är roligt och bra brukar jag säga svänger. Svänger som en riktigt bra jazzlåt. Eller popdänga, för den delen. Och äntligen befinner jag mig i ett tillstånd där livet svänger. Det känns fint. Riktigt fint.

Något av det viktigaste är att jag brytit upp från långvarig jobbmisär till att arbeta med det svängigaste jag vet – sätta ihop ord och mellanrum till texter som hjälper mina kunder att tjäna pengar. För mig svänger copywriting lika mycket som Sir Dukes vassaste pianosolon. Därför är tunga steg till jobbet utbytt mot glädjedans. Stor och viktig skillnad.

Men min tidigare så krokiga yrkesbana har lärt mig den hårda vägen vad som svänger och vad som inte gör det. Hur viktigt svänget är för att jag ska må bra och prestera på topp. Därför har jag lovat mig själv att aldrig mer göra avkall på det. Och vad är en bättre påminnare om det än namnet på min egen blogg?

Det betyder ingenting om det inte svänger. Devis och bloggnamn i ett.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...