Jag har hittat min musikaliska tvillingsjäl!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 14 september 2009

Inte visste jag att ett dotterbolag till Systembolaget kunde vara en musikalisk tvillingsjäl. Men så verkar det vara – nu är det andra gången som IQ låter sin reklamfilm ackomanjeras av en av mina musikhjältar. Förra gången var det ”Rus” med Lill Lindfors – Sveriges allra bästa och coolaste sångerska.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Qndon0E05Qo]

Och nu är det enligt Resumé dags för en annan favorit, Olle Ljungström, att få ha sin låt med i IQ:s film. Filmen har som syfte att locka besökare till den nu relanserade sajten Alkoholprofilen där målgruppen ska reflektera över sitt förhållande till alkohol. Olle, som ju kan sjunga med känslighet som ingen annan, tolkar Carl Michael Bellmans ”Hvila vid denna källa” mycket förnämligt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m6NtvetnhQs]

Båda dessa IQ-filmer tycker jag mycket om. Förutom de ypperliga musikvalen gillar jag det starka bildspråket – filmerna når verkligen fram med sitt budskap och det är ingenting vi är bortskämda med i dagens reklamvärld. Om kidsen (ja, när man fyllt 30 får man kalla målgruppen 18-25-åringar för kids) sedan bryr sig om att se över sitt drickande är en annan sak.

Nu är min enda fråga vem det är som har valt musiken i filmerna? Vem är det som har en sådan enastående musiksmak? Om du ger dig tillkänna tror jag att det skulle kunna vara början på en mycket vacker vänskap.

——————————————————————————————
Svänger
Att jag kommit igång med mina syprojekt igen.

Svänger inte
Svenska Hollywood-fruar. Ja, jag erkänner – jag var nyfiken och gav programmet en chans. Men det var inte ens underhållande på det där korkade sättet. Usch. Fast det var lite roligt att en av dem hette Anna Anka. Kan det vara Kajsa Ankas bortadopterade syster?

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...