Jag har fått post!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 14 juli 2009

Jag har beställt en del böcker från antikvariat för att använda till mitt nya företagsprojekt och i dag fick jag en av dem med posten. När jag såg kuvertet var det enda jag kunde utbrista ett oj oj …

frankerat brev

Detta är det mest välfrankerade brev jag någonsin fått. Damen som driver det skånska antikvariat där boken kommer ifrån har fullständigt tapetserat kuvertet med frimärken! Och verkligt antika sådana. Tittar ni noga ser ni t.ex. frimärken som tillverkades för att uppmärksamma den nya tronföljden 1980 – för övrigt mycket passande så här på kronprinsessans födelsedag. Och dessa är ändå inte de äldsta.

Jag antar att antikvariat-damen postar en hel del böcker som folk köper hos henne. Och om hon då tapetserar varenda kuvert på det här sättet, hur många häften av dessa frimärken la hon egentligen vantarna på när det begav sig? Gick det lastbilar från postkontoret till hennes affär? Har hon haft enorma lådor av dem bunkrade sedan början på 80-talet? Jag bara undrar …

——————————————————————————————

Svänger
Nour El-Refais sommarprat som jag lyssnade på i dag. En klok person. Lyssna!

Svänger inte
Att mängden kläder jag vill ha med mig när jag reser bort alltid verkar ha en större volym än den tänkta väskan.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...