Jag är nykär!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 21 september 2009

En måndagskväll hösten 2009. Det regnar stillsamt när jag går Sprängkullegatan ner mot Hagakyrkan. Men det är ingen dyster bild av göteborgarens vardag jag försöker att beskriva. Tvärtom. Jag hade en riktigt härlig känsla tidigare i kväll när jag gick där på gatan. En känsla av att ha blivit kär på nytt. I reklam. Föremålet för min kärlek kan kanske tyckas banalt, men inte för mig.

Det som gav upphov till detta hallelujah moment är reklamdokumentären Art & Copy som visades på Bio Capitol. För ovanlighetens skull bio om reklam istället för reklam på bio alltså. Jag hade höga förväntningar på den här filmen och hade turen att komma över en biljett till denna första visning utanför USA.

art & copy

Mina förväntningar infriades. Jag tyckte filmen var grym och full av fantastiska klipp från den bästa reklam som gjorts. För att inte tala om alla visdomsord från gamla reklamrävar. Den som ändå kunnat ta anteckningar … Men framför allt fick jag inspiration att springa ut i septemberkvällen och hitta på häpnadsväckande idéer och skapa fantastisk reklam. Den känslan har en hårt arbetande copy tyvärr inte alltid så jag hoppas att filmen kommer ut på dvd snart … 

Jag vill tacka ADA och Forsman & Bodenfors för för möjligheten att se denna film. Och även för popcornen och Trocaderon som fanns att tillgå. Vilken måndag!

———————————————————————————————-
Svänger
Att jobba med reklam. Det kan inte nog understrykas.

Svänger inte
Människor som spelar olika spel på Facebook och lägger ut sina resultat för allmän beskådan. Varför? Eller är det bara jag som inte är intresserad av att min klasskompis från mellanstadiet har slagit någon i Tetris?

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...