Jag är inte bara copywriter, jag är patriot också

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 13 oktober 2009

Som gammal gävlebo hänger vissa patriotiska drag envist kvar. Exempelvis hejar jag på Brynäs i både med- och motgång (med betoning på det senare), jag är stolt över Rolf Lassgård (för övrigt mammas gamla granne) och jag kommer vara ett troget Gefle IF-fans på AIK-läktaren på lördag när min pojkvän tydligen ska dra med mig på match på Råsunda. Trots min ensamhet tänker jag inte låta mig tystas av den gulsvarta massan runtomkring mig – underdogen från Gästrikland ska få mitt fulla stöd.

Med tanke på ovanstående tycker jag naturligtvis även att Gevalia är ett toppenkaffe. Därför blev jag glad när jag såg att Gävles stolthet kommit med en ny kampanj.

gevalia

Jag gillar idén, tvetydigheten i ordet mala gör den riktigt fyndig. Men som den språkpolis jag är tycker jag ändå inte att de ror den helt i hamn. Det stämmer bra att man säger att någon maler på när de pratar lite för länge om någonting, men när man smular sönder någonting kan man inte säga så. Man maler endast sina kaffebönor, man maler inte på dem.

Copyn borde ha tänkt ett varv till. Jag stör mig på det här, men för Gevalias skull hoppas jag att alla andra inte bryr sig om detta utan köper kaffe i stora lass. Tillräckligt mycket för att trycka till det där lilafärgade kaffetjafset från Karlstad … 

——————————————————————————————

Svänger
Att man kan ha mössa på sig ute och att jag har hittat en som jag ser rätt tjusig ut i.

Svänger inte
Att det verkar som om höstjackans tjänstgöringstid mellan sommarjackan och vinterjackan i år blev ca två veckor. Jag som gillar mina höstjackor bäst.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...