Himmelriket – nu även i bussform

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 24 april 2009

Sätenas motsvarighet till Hästens sängar. Internetuppkoppling som inte plötsligt slutar fungera á la SJ. Eluttag vid varje säte. Och chaufförer som måste gått ut som kursettor i SAS-Janne Carlzons charmskola för anställda inom tjänstesektorn. Det är vad jag upplever här under min resa till den kungliga hufvudstaden.

Vilka är det då som serverar detta smörgåsbord av bekvämligheter? Jo, det Boråsbaserade företaget Bus4You. The shit i bussvärlden, som en belåten resenär uttrycker saken på deras hemsida. Sedan jag upptäckte denna bussarnas limousin har jag inte ens bemödat mig med att gå in på SJ:s eller Swebus hemsidor. Komfort är bara förnamnet, mina vänner.

bus4you-och-jag

Som ni ser bloggar jag direkt från Sveriges vägar idag. Det är perfekt att kunna flytta kontoret till bussen – att det tar sex timmar till Stockholm märks knappt. Därför vill Copy Charlotte restipsa. Har ni inte ett tidsschema som omöjliggör någonting annat än en tre timmars X2000-resa finns helt enkelt inget annat alternativ än bussbolaget som erbjuder resor till ett lågt pris åt dem som vill komma fram i form.

Det enda jag har att invända mot företaget är att de borde synas bättre – ha en slagkraftigare reklam så att de kan slå ut stora bussdrakar som Swebus, men även ge en känga åt SJ. Bygga ett imperium som trafikerar hela landet – inte bara sträckorna Göteborg – Jönköping – Linköping – Stockholm och Göteborg – Oslo. Hela Sverige är värda Bus4You. Jag upptäckte dem ju bara av en slump, rena turen. Men jag hittade i alla fall den här skylten på Nils Ericson-terminalen.

bus4you-reklam

Men bättre kan ni Bus4You. Låt världen få veta att ni bjuder på kaffe och smörgås när resorna blir försenade pga trafikolyckor och att chaffis-Gunnar berättar flygplanshistorier på skönaste östgötska när han kör in i Linköping. Detaljerna som gör er till ett bussbolag utöver det vanliga. Kör hårt nu, jag hejar på er.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...