Har Ledin rätt?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 9 juli 2009

Jag hade en dröm. Åtminstone en hoppfull tanke. En tanke om att kunna ligga hela veckan i hängmattan här på Orust och jobba med mitt nya projekt. Kanske då och då springa iväg och ta ett dopp i havet, emellanåt dricka en kopp kaffe och stundom äta en och annan jordgubbe. Helt enkelt ha det allmänt soligt och trevligt där i min hängmatta.  

Idag gjorde jag en ansats att förverkliga min skärgårdsanpassade arbetsplats. Det gick sådär.

hängmatta

På bilden kan åtminstone jag direkt se två attribut som inte hör hemma när det gäller hängmattande under sommarens soliga dagar. 1) Värmande tröja. 2) Filt. Givetvis försökte jag först utan dessa tillbehör, men det blåste som tusan och var, för att använda ett kraftuttryck, skitkallt. Så jag fick kapitulera. Blåsten gjorde för övrigt att hängmattan rörde sig på ett för läsning mycket olämpligt sätt och för att undvika sjösjuka la jag ner hela projektet. Förargligt är bara förnamnet.

Ska det vara så här? Kommer mina vilda planer om skärgårdsluftens förunderliga verkan på min kreativetet att gå om intet och bli till ett stugsittande hela veckan? Risken finns med tanke på mediernas domedagsliknande rapporteringar om att ryssvärmen nu ska bytas ut mot polsk kyla. Jag lämnar denna dag med frågan: Är sommaren kort?

—————————————————————————————

Svänger
Att jag bokat en semesterresa till Polens mesta sommarstad Sopot idag. Femstjärnigt hotell i gammal spaort med storstaden Gdansk inpå knuten. Allt till ett pangpris. Sweet.

Svänger inte
Sommarkläder. Merparten är helt enkelt inte snygga. Men vill man behålla stilen straffas man med att svettas. Ett dilemma det där.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...