Har fantasin blivit verklighet?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 23 april 2009

Var det någon mer än jag som tyckte om att spela Löjliga familjen som barn? Kortspelet som vimlade av familjeföretag – familjen Bagare, familjen Målare och familjen Snickare för att bara nämna några. Målet var, som ni minns, att få ihop så många hela familjer som möjligt – lyckades du lägga vantarna på både herr Bagare, fru Bagare, unge herr Bagare och unga fröken Bagare låg du fint till.

Jag brukade som ung och oförstörd – kanske pga av avsaknaden av kabel-tv med tecknad film – fantisera om dessa familjer. Vad gjorde familjen Bagare hela dagarna i sitt bageri och var bodde de? Tyckte de om att titta på tv och vad åt de till middag? Bara ett barns naiva fantasier trodde jag – men döm av min förvåning när jag häromdagen gjorde denna upptäckt.

herr-frisor

Är det så att herr Frisör med familj faktiskt håller till på Hisingen? Att jag kan få popluggen trimmad hos en av min barndoms alla fantasifigurer? Bli friserad av fru Frisör? Få håret tvättat av unge herr Frisör? Jag hoppas det. Att fantasin blivit verklighet. Att jag inte skådat ännu ett utslag av särskrivningseländet.

När kommer för övrigt 2000-talets version av kortspelet? Familjen Key Account Manager, familjen Coach och familjen Internetmarknadsförare? Eller reklamvärldens egen version med familjen Creative Director och familjen Copywriter?  Hursomhelst, här har vi i alla fall en klockrent gäng till nästa version av spelet – familjen Filmstjärna.

´

Herr Filmstjärna, fru Filmstjärna, unge herr Filmstjärna och unga fröken Filmstjärna på härlig strandpromenad. När ska dessa människor ge sig egentligen? Snacka om löjlig familj.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...