Happy birthday to me!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 6 oktober 2009

6 oktober 2008. En historisk dag i mitt liv. Dagen då jag slutade på det energiutsugande jobbet jag vantrivdes på och äntligen vågade satsa på mig själv och vad jag ville. Jag packade ihop mina sista pinaler på mitt kontor, fick ett fint tal av chefen och ett presentkort på H&M av mina fina arbetskamrater. Nu var jag fri. Fri att göra precis vad jag ville.

Ett år av mitt nya liv har gått nu. Och det har varit ett bra år. Slitsamt, omtumlande, men alldeles fantastiskt. När jag klev utanför dörren på min gamla arbetsplats för sista gången hade jag inget jobb, ingen konkret plan, men en känsla av frihet och mod som jag aldrig upplevt förut. Och en vetskap om att jag ville bli en fantastisk copywriter. Att jag var beredd att göra vad som krävdes för att ta mig in i reklamvärlden.

Den viljan landade till slut i mitt egna företag Copy Charlotte. Som är här för att stanna. Det känns faktiskt som om jag firar en slags födelsedag i dag. Inte den födelsedag som står angiven i passet, men det första året på mitt nya liv. Så pompa och ståt är på sin plats denna dag. Happy birthday to me!

———————————————————————————————-
Svänger
Fyra dagisbarn som var helt sanslöst glada på spårvagnen i dag. De tjöt av glädje och fick hela vagnen att le.

Svänger inte
Att taket i Nordstan verkar hänga löst. Tänk att få en takbalk i skallen mitt i lördagsshoppingen.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...