Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 29 oktober 2009

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film ”Pianotrappan” har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala medier och den toppar nu i veckan The Viral Video Chart. Det är den väl värd, ni har väl sett den?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ivg56TX9kWI]

De  som ligger bakom den här briljanta idén är DDB och filmen är en del av deras miljökampanj ”Rolighetsteorin” som ska visa att glädje är det bästa sättet att ändra mänskligt beteende. Och de har ju lyckats ganska bra, hela 66 procent fler än vanligt valde trappan framför rulltrappan när de fick möjlighet att spela ”Gubben Noak” samtidigt som de gick uppför.

Här har vi en till där en skojig soptunna får folk att slänga åtskilligt mer skräp än de normalt gör.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4wOe0aqYguY]

Tänk vad lite som egentligen behöver göras för att vi ska ändra vårt beteende på studs – det tycker jag verkar bra för framtiden. Med risk för att bli tjatig; vilken otroligt smart idé av DDB och Volkswagen. Återstår bara att se om det leder till ökad försäljning också. Och nu väntar jag bara på den tredje och sista Rolighetsteorifilmen som enligt uppgift kommer snart.

—————————————————————————————

Svänger
Gårdagens två flugor i en smäll: intressant föreläsning om sociala medier och gratis bubbel hos kontorsrumskompisarna Snyggare Internet och Dedicate.

Svänger inte
Den 60-åriga farbrorn som hoppade på spårvagnen och hotade att spränga den. Ingen go gubbe, det inte.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...

En sten har fallit från mitt företagarhjärta!

Puh ... Det är känslan jag sitter med just nu. Jag tycker det är jättekul att vara egenföretagare. Att få styra sin egen tid och driva sin verksamhet precis som man vill ha det. Men med det kommer att man liksom ska vara allt i en person. Marknadsförare, säljare,...