Grattis Danmark!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 5 juni 2009

Med tanke på min övertygelse om att jag egentligen är en dansk fångad i en svensks kropp känns denna fredag speciell. Vårt södra grannland har ju nämligen sin nationaldag i dag. Tydligen till minne av att grundlagen antogs 1848 (tack till vän med en ivrig forskningsgen i sig).

Så nu sitter jag har och avverkar fredagens sista arbetsvecka innan jag ska ut och fira de rödvita. Förhoppningen är att Tuborg, Carlsberg eller åtminstone en liten gammeldansk finns att tillgå på något av Göteborgs vattenhål. Kongeriget Danmark – detta fantastiska land. Landet som fostrat storheter som H.C. Andersen, Tycho Brahe och tre fjärdedelar av poporkestern Aqua. Landet där du får sitta på offentliga platser och dricka din Tuborg. Landet där de förvisso pratar ganska grötigt, men har en korv som faktiskt är röd.

Grattis önskar en wannabe-dansk. Hoppas att ni ställt till med en folkfest som heter duga. Att hela Köpenhamn är förvandlat till ett rödvitt hav. Hade jag kunnat hade jag varit där och hållit fram en enkel tulipan till er på bemärkelseda’n för att visa min vördnad.

Och apropå dejelige Danmark har jag de senaste dagarna upptäckt följande trevliga inslag på gatorna i Vasastan. Ett sätt att göra reklam som jag för övrigt gärna ser mer av.

Stena-Line-Danmark

Bra talat, Stena Line. Jag har faktiskt inget mer att tillägga.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...