En yrkesgrupp som skyltar med sin inkompetens

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 13 maj 2009

En yrkesgrupp som det på många håll borde tas krafttag mot är skyltmakarna (eller vad de som tillverkar skyltar till butiker etc nu kallas). Följer dessa människor alltid kundens beställning till punkt och pricka även fast de kan se att det förekommer felaktigheter? När en skylttillverkare kan med att leverera nedanstående verk, som jag hittat här, så har uppfattningen om att kunden alltid har rätt faktiskt gått för långt.

pizzeria ihopskriven

Har inte skylttillverkaren i fråga reflekterat över att ”orientalistaliska” inte är ett helt hundraprocentigt ord? Att ”Västertorpcentrum” möjligtvis borde begåvas med ett mellanrum? Har skyltföretagen ingen som kan konsten att korrekturläsa innan kundens beställning tillverkas? Och om de har det, är det då skyltfirmans fegaste medarbetare som fått uppdraget? Eftersom denne inte verkar våga påpeka vare sig stavfel, särskrivningar eller ihopskrivningar för kunden. För de kan väl inte på allvar tro att deras kunder vill ha en felaktig produkt – som ju en felstavad skylt faktiskt är. 

Nej, skämmes skyltmakare! Är man en professionell yrkesutövare borde man påpeka felaktigheter för sina kunder. Och därmed basta. Fast då skulle vi ju förstås missa pärlor som denna (hittad här).

kassa ärenden

Jag har alltid undrat var jag ska gå om jag har ett riktigt dåligt ärende. Har jag ett bra ärende går jag helst till Skatteverket. Möjligtvis Försäkringskassan. Men då och då har jag ju haft ett riktigt kasst ärende och inte haft en aning om var jag ska vända mig. Nu vet jag. Undrar om kön dit är lång …

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...