En vass kampanj som sticker ut

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 24 september 2009

Ibland kan jag känna mig så jobbigt göteborgsk. Som om jag borde ta mitt pick och pack och dra härifrån innan stadens mest smittsamma åkomma tar över mitt medvetande fullständigt. Jag talar naturligtvis om ordvitseriet – arvet i rakt nedstigande led från Oldsberg och de andra goa’ gubbarna.

Att jag ligger i riskzonen gjorde så till exempel påmint nu när jag tänkte skriva om Valentin & Byhrs pågående kamanj för Världskulturmuséets utställning om voodoo. Eller vodou, som det tydligen ska stavas om man vill hålla sig till hur de vill ha det i den faktiska religionen. Jag har alltid trott att det heter voodoo, men det är tydligen en amerikansierad form av ordet. Man lär sig sannerligen något nytt varje dag.  

Världskulturmuseet

Hursomhelst, det ofrivilliga ordvitseriet har gått på högvarv. Är det höstens vassaste kampanj? Besitter arbetsgruppen bakom kampanjen en spetskompetens? Idéen gick tydligen igenom nålsögat hos uppdragsgivaren. En kampanj som sticker ut. Ni hör ju. Jag skäms. För det här är en grym kampanj som jag gillar skarpt.

Förutom utomhusreklamen ovan ingår webb, DR, på-stan-aktiviteter, annonser och radiospottar i kampanjen. Och jag som den senaste tiden varit på febril jakt efter spottar som ger mig hopp om radioreklamen har nu hittat något att klamra sig fast vid. Lyssna HÄR får ni höra. Bra jobbat, Valentin & Byhr.

Och jag lovar att skärpa mig på ordvitsfronten framöver. Det här håller ej.

———————————————————————————————-
Svänger
Bokmässan börjar i dag. Jippie!

Svänger inte
Att min mage inte klarar av obegränsat med kaffe per dag. Det förtar lite av arbetsglädjen när man sitter på ett kontor.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...