En sten har fallit från mitt företagarhjärta!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 23 oktober 2009

Puh … Det är känslan jag sitter med just nu.

Jag tycker det är jättekul att vara egenföretagare. Att få styra sin egen tid och driva sin verksamhet precis som man vill ha det. Men med det kommer att man liksom ska vara allt i en person. Marknadsförare, säljare, personalchef, adminstratör … och så vidare, och så vidare. Alla roller ska du klara. De flesta av de här rollerna gillar jag, vissa mer, andra mindre. Men en roll tycker jag verkligen inte om: den som ekonomi– och bokföringsnisse. Det är inte att jag inte förstår vad det handlar om, tur är väl det, men jag tycker bara att det här med siffror är så fruktansvärt tråkigt.

Praktiskt och glädjande nog har vi människor olika intressen. Det finns personer som tycker att siffror är jättekul. Personer som ser debet och kredit som någonting intressant. Det är ju fantastiskt för sådana sifferallergiker som mig. Och en sådan ekonomientusiast har i dag fått ta hand om Copy Charlottes ekonomi. Pärm, fakturakopior och annat sifferaktigt har lämnats över, allt är klappat och klart.

Hon som ska göra’t är Sara NorrSN’S Redovisning. En mycket trevlig tjej som jag är övertygad om kommer göra ett lysande jobb. Med Sara vid det ekonomiska rodret kan jag nu till fullo koncentrera mig på det jag tycker är kul; skriva copy och utveckla mitt företag. En prima lösning som gör att jag slipper se ut som den här karln varje gång det ska bokföras.

uppgiven-man

————————————————————————————

Svänger
Att jag känner mig jobbladdad som attan just nu!

Svänger inte
Att jag nästan inte hinner med någon fritid. Men i morgon ska jag i alla fall pallra mig på partaj tänkte jag.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...