Debet, kredit och ångest som bortblåsta!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 12 maj 2009

Ända sedan jag startade Copy Charlotte har jag haft en sak som tyngt mig. Bokföringen. Bara tanken på debet och kredit har gett mig kraftig ångest. Men det är bara att tugga i sig – företagandet innebär inte bara att skriva copy, det finns siffror och sånt också. Som måste vara i sin ordning.

Till slut fanns det ingen återvändo och igår laddade jag upp med chips, läskeblask och boktitlar som ”100 sidor om bokföring för dig som hatar det” för att äntligen få ordning på räkenskaperna. Och började läsa. Och började svettas. Hade jag varit en medelålders lite tunnhårig man hade jag sett ut så här.

Uppgiven man

Men vad jag inte visste då som jag nu vet är att det finns ett helt fantastiskt program att ta hjälp av när nöden är som störst: Visma Spcs Enskild Firma. Ett bokföringsprogram för oss småföretagare där begrepp som kontoplan, debet och kredit inte behövs! Nu är det ordning och reda i bolaget och min nattsömn kan återgå till det normala. Visma Spcs – jag tillber er. Tack för att ni finns.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...