Will my dreamz come true?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 23 april 2009

Nyårskvällen 2008. Jag stod med höjt glas och en förhoppning. En förhoppning om att år 2009 skulle gå i z:ts tecken. Att vi skulle få myza, reza och zkratta tillsammans under hela detta år.

Det såg så lovande ut i höztas då exempelvis Larz-Kristerz härjade runt i och med Dansbandskampen. Och i min egen värld stod trenden på topp under nyårsafton då samtalande med ett överdrivet Z-ljud hördes på flera ställen i den feztl0kal där jag befann mig. Men sedan dog det hela. Drömmen krozzades. Under hela detta år har jag inte hört mer än ett och annat kramiz från vuxna människor som fastnat i något slags fjortisvokabulär.

Men nu kanske vinden har vänt. Z:ts tid kan vara här. För ikväll ska jag på Idéfestivalens kick-off som fått det visionära namnet ”Dreamz”. Evenemanget lovar heta sanddyner inomhus blandat med kreativa och inspirerande föreläsningar i ett kontrollerat kaos. Copy Charlotte gillar. Driftiga människor som möts i en kreativ paradismiljö – kan det bli bättre?

Eller som Friedensreich Hundertwasser (1928 – 2000) sa:
– När vi drömmer ensamma är det bara en dröm, men när många drömmer tillsammans är det början på en ny verklighet.
Han verkar ha varit en klok man. Jag hoppas på en fin och inspirerande kväll. Som dessutom äger rum på ett av mina drömresmål här i Göteborg – Ingvar Oldsbergs inomhusstrand Oldsbeach i Mölndal. En plats jag velat besöka ända sedan jag hörde talas om den gamle På spåret-rävens påfund. Tänk er sand, palmer och solstolar. Och absolut ingen risk för regn. Lysande idé Oldsberg, lysande. 

Vilken drömdag det här kan bli. Kanske kan två drömmar, både drömmen om Z och entreprenörsdrömmen, slå in i en smäll.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...