Bäst (och sämst) just nu

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 18 augusti 2009

Stans bästa reklamkampanj är för närvarande Göteborgs Stads kampanj för att minska nedskräpningen på gator, torg och andra platser.

göteborgs stad nedskräpning

Detta är bara en av en rad lysande affischer som sitter runtom i stan just nu. Samspelet med text och bild gillar jag skarpt – affischerna får en verkligen att haja till och tänka efter. Men egentligen är det ju sorgligt att kampanjen ens behövs. Att slänga skräp där man känner för det är inte coolt på något sätt – hur svårt är det att slänga sitt bråte och avfall i en papperskorg?

Nej, skärpning Göteborgs invånare! Pengarna som lagts på den här kampanjen skulle kunnat användas till bättre saker. Nu tar vi tag i det här tillsammans och skapar en ren och fin stad, okej?

Jag åker nu iväg till Värmland på en tripp nerför minnenas allé ett par dagar. Min gamla studentstad Karlstad ska besökas för första gången på alltför länge. Detta ser jag fram emot och när jag kommer hem igen vill jag mötas av ett glänsande fint Göteborg. Jag tycker inte att det är för mycket begärt.

———————————————————————————————-

Svänger
Att Karlstad enligt mina källor tydligen har ryckt upp sig rejält de senaste åren.

Svänger inte
Folk som hela tiden publicerar sina resultat av olika test på Facebook. Men uppenbarligen finns det människor som värdesätter att få veta vilken stadsdel i Göteborg någon är och vilken Nalle Puh-karaktär någon är mest lik.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...