Är det någon idé att fortsätta kampen?

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 22 maj 2009

En särskrivningarnas riddare måste självklart ha ett antal spanare ute i samhället och titta här vad en av mina lakejer fick tag på häromdagen:

indisk restaurangmeny

Mitt förslag är att denna meny skickas ut till samtliga Sveriges skolbarn som en sådan där Veckans ord-lista. För som ni ser är den full av nya ord. Vegeterisk, balti och medkokosflingor exempelvis. Skriv av och lär, barn.

Och jag börjar för övrigt tro att mitt engagemang mot särskrivningarna är lönlöst. Att vi redan är förlorade. Kanske bara att tugga i sig att jätte räkor är det nya jätteräkor. Smör stekt det nya smörstekt. Inse att det är nya tider nu och predikningar mot särskrivningar är lika passé som att äga en minidisc eller glassmaskin.

Eller? Kanske att jag orkar fortsätta ett tag till. För hoppet är ju trots allt, sägs det, det sista som lämnar människan.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...