Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 26 oktober 2009

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo ut genom fönstret när jag sitter på dessa trådbussar. Det ska fungera som välbehövlig meditation. Men ibland kan jag inte låta bli att tjuvläsa lite i Metro över axeln på mina medpassagerare och när jag i morse tittade över axeln på damen framför fick jag se någonting mycket glädjande.

Metro har i dag en artikel med titeln ”Så vässar du språket i uppsatsen”. De har där intervjuat en blivande svenskalärare som gör något så ovanligt som att bry sig lika mycket om hur han skriver något som vad han skriver. Halleluja! Äntligen någon som belyser detta egentligen så självklara. Och att budskapet kommuniceras i en tidning som Metro gör att det förhoppningsvis kan nå ut till en mycket stor del av svenska folket.

Jag har en dröm om att alla läser denna viktiga artikel, tar till sig råden och sedan sätter igång att ge vårt skriftspråk den respekt det förtjänar. Inga, särskrivningar, inget slarvigt talspråk, inga tio punkter efter en mening. Läs artikeln HÄR. Och tack Metro för att ni tagit ert samhällsansvar!

——————————————————————————————

Svänger
Att jag fick tag på copywriterboken Nya ord till salu på biblioteket i dag. Den läsningen ser jag fram emot.

Svänger inte
Raindrops keep falling on my head när jag går runt på Göteborgs gator.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

En sten har fallit från mitt företagarhjärta!

Puh ... Det är känslan jag sitter med just nu. Jag tycker det är jättekul att vara egenföretagare. Att få styra sin egen tid och driva sin verksamhet precis som man vill ha det. Men med det kommer att man liksom ska vara allt i en person. Marknadsförare, säljare,...