Åh, en sån dag Lill Lindfors!

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 13 juli 2009

Jag var aldrig något pojkbandsfan under tonåren och jag har inte dyrkat några indiepopsfenomen så som Broder Daniel. En musikälskare har jag alltid varit, men aldrig ett sådant fan som hänger utanför hotell och försöker smita in backstage för att få en skymt av sina idoler. Kanske har jag missat något. Men på senare år har jag gjort en ny upptäckt. Och blivit ett stort fan av Sveriges bästa sångerska. Naturligtvis talar jag om Lill Lindfors.

Istället för att lyssna på nutida populärmusik brukar jag på fest dansa mig svettig till Lills låtar ”En sån karl”, ”En man i byrån” och den nya favoriten ”Rus”, numera känd genom IQ:s reklamfilm. Och ingen gör ju ”Så skimrande var aldrig havet” så fint som denna showdrottning. Det minsta jag därför kunnat göra för att visa min uppskattning är att förära henne med en fanclub på Facebook, som till min glädje har ett stadigt ökande medlemsantal.

Så för att få se vår idol uppträda begav min vän Maria och jag i går oss till Flatön på Orust för att bevittna detta skärgårdsidylliska evenemang:

taubespelen

Taubespelen. Där vi förmodligen var de enda besökarna som inte var bilburna. Således trodde vi att vi hade en fem kilometers promenad över öarna att se fram emot när vi kommit av färjan på Malö. Men då visade Maria en häpnadsväckande handlingskraft och fixade genom den klassiska tumrörelsen lift med en pensionärsföreningsbuss från Eskilstuna. En mycket trevlig tur på de smala och snirkliga skärgårdsövägarna.  Toppad med en hel del skämt i stil med ”nu sänkte ni allt medelåldern rejält på den här bussen flickor”.

När vi kom fram med otippat pigga ben fick vi avnjuta ett smatterband av gamla klassiker från nationalskalden Evert Taube. De framfördes bland annat av en käck norsk allsångsledare i stråhatt, en ordvitsande Peter Harryson och en glad och dansande Sanna Nielsen. Alla gjorde bra insatser. Men hos mig stod de ändå i skuggan av dagens stora begivenhet: den fantastiska Lill (i sällskap med Taubespelens mest givne entertainer Sven-Bertil Taube).

lill lindfors på taubespelen

Åh, vad bra det var. Lill och Sven-Bertil är som gjorda för att framföra Everts visskatt. Och mitt i konserten säger Maria att hon, som en förskottspresent på min stundande 30-årsdag, fixat ett möte med Lill efteråt. Jag trodde inte mina öron! Jag skulle få träffa min idol! Och blev nervös som en annan 14-åring innan en idolträff med E.M.D. eller Johan Palm. Resten av konserten kunde jag knappt koncentrera mig på musiken.

Tyvärr var konkurrensen om Lill hård bakom scenen. Efter att tålmodigt ha väntat på ett antal autografhungriga Lill-dyrkare, många av norsk härkomst, som utan vidare klev genom leran för att nå fram till sångerskan blev det vår tur. Och jag, som brukar kunna klara mig i sociala sammanhang, drabbades av nervös tunghäfta. Efter att jag artigt tagit i hand och hälsat fick jag inte fram mycket mer än ”jättebra konsert” (vilket jag kan ha upprepat ett flertal gånger) och något slags ”du är bra”. Maria, även hon drabbad av plötslig stumhet, lyckades i alla fall säga några fler ord: ”vi är två av dina största fans”. Sedan fick vi ta foton tillsammans med vår idol och hon uttryckte sin glädje över att vi kommit dit. Samt att det var roligt att hon hade så unga fans. Ung, nåja … jag nämnde inget om min 30-årsdag nästa vecka …

Lill4

Trots tunghäftan – vilken grej! Och vilken dag! Tusen tack till min vän Maria som fixade detta. Den 12 juli 2009 går till historien som dagen då jag fick träffa min idol Lill Lindfors. Det glömmer jag aldrig.

—————————————————————————————–

Svänger
Lill Lindfors, jag kan inte nog understryka det.

Svänger inte  
Bussar som nästan kör över en när man, pga avsaknad av bil, promenerar hem på smala skärgårdsövägar efter Taubespelen. Ta det lugnt hörrni!

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...