1000 apor R.I.P.

Charlotta Wortzelius
Charlotta Wortzelius
Senast uppdaterad: 17 juni 2009

Aldrig kan en dag få vara helt bra. Efter något som jag skulle vilja beskriva som en toppendag möts jag, när jag äntligen får tid till slösurfande, av sorgebeskedet att en av mina absoluta favoritsajter 1000 apor ska läggas ned. Pang bom.

Bröderna Schulman tvingas pga lågkonjunkturen kasta in handduken. Och Calle Schulman säger i Resumé att det kommer bli rena Ragnarök i svensk media i höst. Jag hoppas att han får fel i sin domedagsprofetia, för desto fler aktörer som går omkull, desto tråkigare blir det svenska medieklimatet. Och 1000 apor var verkligen en frisk fläkt i branschen.

schulman

Det är många som inte uppskattar bröderna Schulmans humor och upptåg, men jag har tyckt att merparten av deras alster har varit lysande. Många gånger en riktig skrattfest. Och de är båda två begåvade skribenter, speciellt Alex, vars blogg i mitt tycke är Sveriges bästa. Jag hoppas att den kommer att fortsätta i någon form. Tills vidare får jag se fram emot och hålla till godo med hans sommarprat 1 augusti.

Så farväl 1000 apor, ni har verkligen förgyllt internet. Imorgon försvinner ni, enligt uppgift, med en knall. Vila i frid – jag kommer sakna er.

Mer om
skribenten

Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är frilansande copywriter och hjälper sina kunder med copy, idéer och kommunikation som förbättrar försäljningen, ger fler leads, ökad trafik och bygger varumärket. Förutom att skriva gillar hon att lära sig nya grejer, läsa böcker, soulmusik från 60-/70-talet och vara i naturen. Hon bor med sambo, son och katter i Stockholm.

Du kanske också gillar

Ännu en gratulation på sin plats

I gårdagens inlägg var jag i gratulationstagen och det fortsätter jag med i dag. Dagens (något försenade) grattis går till Systembolagets reklamfilm "Tonårsfesten", producerad av Esteban, som vann pris som 2009 års bästa reklamfilm på onsdagens Roygalan. En...

Grattis Volkswagen, det är ni värda!

Glädjen har segrat! Svenska Volkswagens film "Pianotrappan" har blivit världens mest spridda virala film någonsin. Filmen där trappan på Odenplans tunnelbanestation gjorts om till ett fungerande piano är den film det har snackats alla mest om i världens alla sociala...

Äntligen tar media sitt samhällsansvar!

Jag har två stunder på dagen då jag verkligen kan koppla av. När jag åker spårvagn till kontoret och när jag åker hem igen. För att skona mig själv och min hjärna som ständigt går på högvarv nuförtiden har jag beslutat att jag får inte göra någonting annat än att glo...