Som egenföretagare är det lätt att jobba lite för mycket. Och den senaste tiden har det tagit ut sin rätt, i all jobbiver är det lätt att glömma bort sitt eget välbefinnande och både kropp och sinne har känts allmänt håglöst.

Därför har jag beslutat att genomföra ett hälsoprojekt för att se om det ger något resultat. Det består primärt av 1)

Joggingskor

Och 2)

Fruktfat

Motion och frukt alltså. Motionen har bestått av att börja jogga – förvånansvärt mycket av konditionen från ungdomens fotbollsspelande har till min stora glädje visat sig finnas kvar. Vädret för detta rännande på gator är inte idealt, det ser ni på den bruna ton som skorna börjat anta, men jag har hittat en hyfsad slinga där man inte ser ut som hälften människa, hälften lera när man kommer hem.

Efter vägen finns inte mycket att se, mestadels hus och asfalt, men i veckan såg jag något skrämmande. I dubbel bemärkelse.

Ras risk

Den här vintern har som vi alla vet varit något i hästväg och i kölvattnet kom risken för ras från taken som ett brev på posten. Att kunna få en isklump i huvudet mitt under kvällspromenaden är onekligen läskigt, men något annat skrämmande med den här skylten är hur skyltmakaren behandlar språket. Budskapet lyder ”Ras risk hela cyckel bane bredden”. Jag tror aldrig att jag sett så många särskrivningar (med ett anmärkningsvärt stavfel som kronan på verket) på en sådan liten yta.

Kanske är det någon form av världsrekordförsök i särskrivningar – någon form av mästerskap rentav – som pågår. All respekt åt skyltmakaren i så fall – jag tror att vi kan ha hittat en prispallskandidat här. Annars – varsågod att kalla mig petig språkfacist – hör inte sådana här taffliga skyltar hemma på våra gator. Tack för varningen för takras, men seriöst – skärpning!

Och för att återgå till hälsoexperimentet så kan jag meddela att det fallit väl ut. Mitt motionerande och fruktätande har gått upp med åtminstone 150 procent och det har min kropp gjort tummen upp för. Nu gäller det bara att hålla i framöver så att Copy Charlotte kan leverera toppjobb under resten av 2010. Jag tror på’t.

Svänger

All värdefull kunskap som jag hittills lärt mig under denna studiehelg. Detta kan vara början på något stort.

Svänger inte

För mycket studiematerial, för lite tid.

Gillade du det här? Dela vetja!